ЗМІ: У Кістіона з'явиться новий радник від Іванющенка?

ЗМІ: У Кістіона з'явиться новий радник від Іванющенка?
Володимир Кістіон

Екс-заступник міністра енергетики часів Януковича Олексій Пшеничка радитиме Кістіон як реформувати вугільну галузь

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон взяв собі нового радника з групи одіозного Юрія Іванющенка. Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на слова глави незалежних профспілок вугільників Михайла Волинця в ефірі телеканала NewsOne.

Волинець так прокоментував призначення екс-заступника міністра енергетики часів Януковича Олексія Пшенички: «Люди Януковича вже сьогодні присутні в керівництві галуззю. Наприклад, Пшеничка, і, на жаль, вони дуже добре сприймаються в кабінетах міністерства палива та енергетики. На жаль. Тому довіри (до реформаторам з Міненерговугілля) ніякого немає, є тільки зростаюча заборгованість по заробітній платі перед шахтарями».

На думку експертів, такі призначення ставлять під сумнів декларовані Кабінетом міністрів обіцянки реформувати вугільну галузь. Повернення функціонерів часів Януковича афільованих з «Єнакіївським» пов'язують з прагненням відновити перевірені корупційні схеми і налагодити тіньові потоки. Конфлікт розвивається на тлі загострення ситуації із заборгованістю по заробітній платі перед шахтарями.

Пшеничка Олексей Васильович, 1976 року народження. З 2002-го року обіймав керівні посади в Міненерговугілля. Очолював ДП «Вугілля України» і був фігурантом декількох кримінальних справ про великі розкрадання в ДП «Вугілля України» і ДП «Красноармійськвугілля». Після Революції Гідності тривалий час був відсутній в Україні.

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, близький соратник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який входить в так звану групу «Вінницьких». Нещодавно Кістіон заявив в інтерв'ю «Економічній правді», що формула «Роттердам +» немає порушень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: