Змучена кризою Росія вдалася до іноземних позик

Змучена кризою Росія вдалася до іноземних позик
Фото з відкритих джерел

Фінансові можливості Росії зменшуються на очах – Die Welt

У пошуках грошей змучена кризою Росія знову виходить на міжнародний ринок капіталу. Країна розміщує вже другу доларову позику, скориставшись законом про бюджет, що дозволяє державі залучити в цьому році за кордоном не більше 3 мільярдів доларів, пише Die Welt.

Минулого четверга було розміщено папери на 1,25 мільярда доларів, як повідомляє міністр фінансів Росії Антон Силуанов. Першу частину випуску було розміщено ще в травні. Тоді Москва, на подив зарубіжних фінансових магнатів, розмістила на ринку позик євробонди на 1,75 мільярда доларів.

«Тим часом, Росія створює враження, ніби санкції і економічна криза – це вже майже забуті явища. У всякому разі ставлення до СНД у травні помітно покращилося. У той час як Москва відчайдушно шукає джерела фінансів, інвестори відчайдушно шукають джерела доходів. Таким чином, нинішня пропозиція з боку Росії виявилася затребуваною», – пише видання. В аукціоні брали участь 200 інвесторів зі Сполучених Штатів, Великобританії, Європи, Азії та Росії. Папери було розміщено тільки серед іноземців, при цьому 53% попиту припали на американських інвесторів. Показник прибутковості становив 3,9%.

«Однак закордонні позики – це не вихід. Порятунком для країни могло б стати підвищення цін на нафту. А тим часом до фінансування бюджету залучатимуться державні фонди. У першому півріччі звідти забрали 18 мільярдів доларів, тож у кінці серпня в фонді національного добробуту, який узагалі-то призначений для фінансування пенсій, залишилося всього 73 мільярди доларів. Фінансові можливості країни зменшуються на очах», – констатує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: