Знову Росія? За навчаннями НАТО у Швеції стежили невідомі безпілотники

Знову Росія? За навчаннями НАТО у Швеції стежили невідомі безпілотники
milnavigator.com

Є підозри, що керували безпілотниками з-за кордону

Невідомі безпілотники літали забороненою зоною над шведським островом Уто, де проходили навчання НАТО BALTOPS  за участі Швеції та Фінляндії. Інцидент стався ще в червні, однак тримався у таємниці, повідомляє видання Dagens Nyheter.

З 10 по 13 червня частина навчань проходила на острові Уто. Там морські піхотинці з Швеції та Фінляндії відпрацьовували взаємодію з колегами з США, Британії та Німеччини. На час навчань польоти над островом були заборонені. «У нас є інформація, що протягом ночі невідомі безпілотники двічі пролітали над Уто», - сказав речник збройних сил Швеції Філіп Саймон.

У збройних силах не уточнюють, наскільки серйозним є цей інцидент. «Спочатку ми маємо провести розслідування. До цього часу жодних коментарів не буде», - сказав Філіп Саймон.

За інформацією джерел видання, безпілотники літали над островом на висоті понад тисячу метрів. При цьому є підозри, що керували безпілотниками з-за кордону. Під час аналогічних навчань минулого року у південній Швеції безпілотник здійснював несанкціоновану фотозйомку для медіа компанії. Тоді безпілотник летів на нижчій висоті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: