Звільнений з полону терористів Жемчугов прибув на лікування до Німеччини

Звільнений з полону терористів Жемчугов прибув на лікування до Німеччини

Жемчугов з дружиною прибув до Кельна: 17 жовтня стартує інтенсивне обстеження в клініці

Громадянину України Володимиру Жемчугову, якого майже рік утримували в заручниках російські спецслужби і терористи ОРДЛО, нададуть медичну допомогу в Німеччині.

«Володимир Жемчугов з дружиною прибув до Кельна: 17 жовтня стартує інтенсивне обстеження в клініці університету», – повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України ввечері в неділю, 16 жовтня. У МЗС уточнили, що підтримку і сприяння Жемчуговим надаватиме в. о. геконсула України в Дюссельдорфі Владислав Єгоров.

Як повідомлялося, 17 вересня під час обміну полонених між українською стороною і бойовиками було звільнено двох громадян України – Володимира Жемчугова і Юрія Супруна.

Українець Володимир Жемчугов потрапив у полон «ЛНР» наприкінці вересня минулого року. Він отримав важкі поранення, підірвавшись на розтяжці в зоні бойових дій в Донбасі. Про затримання представника ООН Супруна в Донецьку стало відомо 13 квітня. За версією бойовиків «ДНР», він в’їхав на окуповану територію без попередження і був причетний до боїв на Донбасі. При затриманні Супрун заявив, що є чинним представником місії ООН в Донецьку. Організація Об’єднаних Націй закликала бойовиків негайно звільнити співробітника ООН. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: