Звільнення з посад старих друзів свідчить, що Путін став сильніше чіплятися за владу, - The Guardian

Звільнення з посад старих друзів свідчить, що Путін став сильніше чіплятися за владу, - The Guardian
Фото Reuters

Аналітики вважають, що людей типу Сергія Іванова переводять на інші посади, аби нейтралізувати потенційні кола опозиції до Путіна серед його старих друзів

У вересні в Росії відбудуться парламентські вибори, але політичні аналітики приділяють більше уваги змінам в найближчому оточенні Володимира Путіна, пише The Guardian.

Вважається, що результат виборів вирішений наперед, але сейсмічні коливання в Кремлі набагато важливіше, пояснює видання. «Минулого тижня один з найстаріших союзників президента, глава його адміністрації Сергій Іванов, був замінений на його ж заступника Антона Вайно, який має репутацію вправного технократа, але його політична вага невелика. Іванов, який, як і Путін, служив в КДБ (і колись вважався потенційним наступником Путіна), отримав принизливе, як видається, зниження по службі - призначення спецпредставником президента з питань екології та транспорту», - йдеться в статті.

Видання зауважує, що до Іванова були відтіснені ще кілька «старих друзів Путіна» - Віктор Іванов і Володимир Якунін. «Аналітики сперечаються про причини змін. Одні вважають, що людей типу Сергія Іванова переводять на інші посади, аби нейтралізувати потенційні кола опозиції до Путіна серед його старих друзів. Інші не згодні з цією гіпотезою», - йдеться в статті. «Лояльніших, ніж ці люди, нікого немає, вони так довго протрималися саме завдяки своїй величезній лояльності», - говорить політолог Катерина Шульман.

За даними автора, навіть джерела, близькі до Кремля, поняття не мають, в чому полягають реальні причини кадрових перестановок. Дехто навіть припускає, що офіційна версія відставки Іванова правдива - що той просто втомився від роботи на цій посаді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: