Президент, урядовці та... веселий митрополит. Як у столиці вшанували жертв Голодомору

Президент, урядовці та... веселий митрополит. Як у столиці вшанували жертв Голодомору

На території Національного музею «Меморіал жертв Голодоморів» пройшли жалобні заходи

Сьогодні по всій Україні вшановують пам'ять жертв Голодоморів - геноциду української нації в 1932-1933 роках.

На заходи з вшанування пам'яті жертв голодоморів у столиці прибули президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, урядовці, церковні діячі.

Президент Порошенко під час заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні наголосив, що геноцид тридцятих років минулого століття став прямим наслідком втрати державності в двадцятих роках.

Глава держави не став уникати політики і прозорих натяків на своїх опонентів. Порошенко зазначив, що окупація України радянською Росією стала можливою внаслідок роз’єднання та внутрішніх чвар політичних сил молодої української держави, які входили і виходили з коаліцій; розгойдували вулицю; плели один проти одного інтриги і навіть піднімали повстання. 

«Звісно, і незалежність не гарантує від неврожаїв, але всі знають: в сусідніх з СРСР країнах українців не нищили конфіскацією їжі. Тож очевидно: збережи Україна свою самостійність, жодних спланованих голодоморів не було би також», - підкреслив Петро Порошенко під час заходу, що відбувся у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».

Станіслав Груздев, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: