Марчук та Хапіліна – чемпіони України-2016 з марафону

 Марчук та  Хапіліна – чемпіони України-2016 з марафону

2 жовтня відбувся 13-й за ліком Білоцерківський марафон, який традиційно носив статус чемпіонату України з марафонського бігу

Організатори ще перед початком змагань не приховували, що цього року роблять ставку не на марафонську дистанцію, а на півмарафон. Олімпійський сезон виснажив вітчизняних лідерів з бігу на довгі дистанції, а от на вперше сертифіковану тут «половинку» заявилася достатньо велика кількість наших провідних стаєрів. У чоловіків тут поза конкуренцією був Дмитро Лашин  з найкращим результатом сезону серед українців і 25-м у Європі – 1 година 3 хвилини і 38 секунд. Дмитро спеціалізується на більш коротких дистанціях, але, як сам розповів після фінішу, оскільки у програмі цьогорічних змагань не було забігу на 10 км, вирішив спробувати себе у півмарафоні, і, як бачимо, не прогадав. Серед жінок 21 км 097,5 м найшвидше за усіх подолала Ольга Котовська  – 1:13.46.

На найпрестижнішій дистанції, марафонській, окрім титулу чемпіона України на кону стояла також путівка на чемпіонат світу-2017. За умовами відбору, її отримував переможець національного чемпіонату за умови виконання нормативу ІААФ (для чоловіків він складає 2 години 19 хвилин, для жінок – 2:45). Нажаль, представникам сильної статі ці цифри не підкорилися, сумчанин Сергій Марчук   переміг з результатом 2:22.20. Цікаво, що бронзу тут виграв гість з Грузії Гігла Зільберштейн (2:27.30). А от у жінок путівка до Лондона-2017 знайшла свою господарку – нею стала Вікторія Хапіліна  з Київщини (на фото), переможний час якої – 2:37.44. Також норматив ІААФ підкорився срібній призерці, Дар'ї Михайловій (Київська обл.) – 2:39.27.

Сильних атлетів також зібрав на Білоцерківському марафоні ще один вид програми – біг на 5 верст (5,333 км). У чоловіків з перевагою усього в 6 секунд над Василем Ковалем перемогу святкував Володимир Киц (15.27), у жінок Тетяна Вернигор з часом 17.36 на фініші 12 секунд виграла у Марини Немченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: