Українці завоювали чотири медалі у заключний день чемпіонату Європи U23

 Українці завоювали чотири медалі у заключний день чемпіонату Європи U23

Збірна України з десятьма медалями (3 золоті, 3 срібні і 4 бронзові) посіла четверте місце.

У Бидгощі завершився чемпіонат Європи U23 з легкої атлетики. У заключний день змагань українці виграли ще чотири медалі.

Чемпіонат України в Європі подарували вболівальникам наші дівчата у змаганнях зі стрибків у висоту. Три українки у фіналі, дві з яких – Юлія Левченко  й Ірина Геращенко, - борються за перемогу!

Висоту 1,88 метрів подолали лише дві спортсменки – вихованки Ірини Пустовойт. Саме між ними далі і розгорнулася боротьба за чемпіонство. 1,92 подолали обидві – Левченко з першої спроби, а Геращенко з другої. А от 1,94 Ірині цього разу не підкорилися. Юлія ж і на них, як і на попередні висоти, витратила лише одну спробу. А далі був особистий рекорд і повторення найкращого результату молодіжного сезону в Європі – 1,96 м. Левченко – чемпіонка Європи U23, Геращенко – срібна медалістка, а Лілія Клінцова – шоста (1,84 м).

Ще одну медаль, бронзову, виграла Марина Бех. До заключної спроби у секторі для стрибків у довжину саме вона лідирувала з результатом 6,48 м. Проте у вирішальний момент відразу дві атлетки, француженка Яніс Давід (6,56 м) і німкеня Анна Бюлер (6,50 м), зуміли її обійти. Марина доклала всіх зусиль, аби у заключній спробі повернути собі перше місце, та, на жаль, стрибок був не надто далеким (6,08 м). Та що більш прикро, так це невдале приземлення спортсменки.

А на завершення ще одну «бронзу» нам принесла жіноча естафетна команда 4х400 метрів у складі Дарії Ставниичої, Яни Качур, Тетяни Мельник  і Катерини Климюк (3.30,22 хв). Перемогли польки (3.29,66 хв).

Олександр Малосілов посів шосте місце з потрійного стрибка з результатом 15,99 м. Переміг з найкращим результатом європейського сезону U23 Назім Бабаєв з Азербайджану (17,18 м).

Марина Немченко фінішувала десятою з бігу на 5000 метрів (16.24,04 хв). Дмитро Собчук був 20-м зі спортивної ходьби на 20 км (1:28.07 год). На цій дистанції у змаганнях жінок Марія Філюк стала 12-ю (1:39.35 год), а Тамара Гаврилюк – 16-ю (1:42.56 год).

Мали ми надію і на фінал у чоловічій естафеті 4х100 метрів. Принаймні за часом наша четвірка у складі Романа Кравцова, Данила Курти, Юрія Сторожа й Олександра Соколова туди потрапляла. Та потім з’ясувалося, що нашу команду все ж дискваліфікували (правило 170.7 – передача естафетної палички за межами коридору).

Збірна України з десятьма медалями (3 золоті, 3 срібні і 4 бронзові) посіла четверте місце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: