Чемпіон світу Льюїс Хемілтон знає, як Формулі-1 збільшити видовищність перегонів

Чемпіон світу Льюїс Хемілтон знає, як Формулі-1 збільшити видовищність перегонів

На його думку, слід ввести кілька супервікендів на сезон

У той час, як увага керівництва Формули-1 зосереджена на змінах формату кваліфікації, щоб більше перемішати пелотон, лідер чемпіонату Льюїс Хемілтон вважає, що слід розглянути більш радикальні ідеї.

Зокрема, він вважає, що на деяких трасах, де гонки зазвичай нудні, мають бути впроваджені нові рішення – наприклад, реверсивна стартова решітка.

«Наразі ми маємо чотириденний вікенд 21 тиждень на рік, - сказав він. – Думаю, що це має бути динамічніше. Для певних трас формат має бути іншим - формат супервікенду. Є кілька автодромів, де перегони дуже нудні».

«Я пам’ятаю, як раніше дивився Ф1 і засинав після старту. Певен, що є люди, які й зараз засинають після старту і прокидаються завдяки будильнику перед самісіньким фінішем – як я, коли був юнаком», - додав пілот.

«Але були деякі траси, перегони на яких не давали змоги відірватися від телевізора – наприклад, як Баку цього року», - пояснив Льюїс.

Хемілтон сказав, що гонщикам важко зрозуміти, чому сучасні боліди, керувати якими справжня насолода, подекуди не забезпечують великої видовищності.

«Здається, цього року перегони цікавіші, а машини – найкращі на моїй пам’яті. Та все ж я певен, що деякі гонки досі нудні. Отже, треба поміркувати, як ми можемо зробити окремі гонки цікавішими. Ми маємо дослідити це питання – запровадити реверсивну стартову решітку чи ще щось», - підсумував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: