Чемпіонат України з фігурного катання прийматиме Київ

Чемпіонат України з фігурного катання прийматиме Київ
Анастасія Архіпова
Фото: УФФКК

Національний турнір відбудеться ближче до завершення нинішнього року

Найкращі вітчизняні фігуристи незабаром зберуться на столичній Льодовій арені на вулиці Шалетт, де 17-20 грудня відбудеться ключовий національний турнір сезону-2018/19 – чемпіонат України.

Про це повідомляє офіційний сайт Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Щоб поборотися за чемпіонські звання та путівки на січневий чемпіонат Європи у Мінську, на лід вийдуть, згідно із заявками, в одиночному катанні 12 чоловіків і 17 жінок, три спортивні та чотири танцювальні пари.

Цікава боротьба очікується в усіх дисциплінах виду спорту. Зокрема, у чоловічому одиночному катанні лідеру команди Ярославу Паніоту, який тренується у Каліфорнії (США) під керівництвом В’ячеслава Загороднюка, готується кинути виклик 16-річний Іван Шмуратко.

У жіночому одиночному катанні з великою долею ймовірності можна передбачити, що найбільше глядацької уваги дістанеться Анастасії Архіповій. За відсутності Анни Хниченкової її найближчими суперницями, ймовірно, будуть сестри Гожви.

У спортивних танцях на льоду наразі важко спрогнозувати навіть хід боротьби. Інтрига полягає у тому, що відразу три дуети мають приблизно однакові шанси на чемпіонські лаври. Йдеться про Олександру Назарову та Максима Нікітіна, Дар’ю Попову та Володимира Бєлікова, а також Юлію Жату та Яна Луковського.

Представництво на національному чемпіонаті спортивних пар дозволяє констатувати: парне катання, хоча й не так швидко, але все ж повертається в Україну. Для участі у змаганнях наразі заявлено три дуети: Софія Нестерова - Артем Даренський, Софія Голіченко - Іван Павлов та Вікторія Бичкова - Іван Хобта.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: