Фернандо Алонсо може перевершити один із рекордів легендарного Шумахера

Фернандо Алонсо може перевершити один із рекордів легендарного Шумахера
Міхаель Шумахер і Фернандо Алонсо

Іспанець може проїхати найбільшу кількість кіл у Формулі-1

Фернандо Алонсо має попереду чотири гонки Формули-1, щоб перевершити один із не дуже відомих рекордів Міхаеля Шумахера.

Фернандо Алонсо та Міхаель Шумахер були головними героями дуелей на початку 2000-х, коли перший виступав за Renault, а другий – за Ferrari. Більше ніж через 10 років потому іспанець може перевершити один із менш відомих рекордів Кайзера, однак це буде непросто.

Шумахер наразі залишається пілотом, який проїхав найбільшу кількість кіл в історії Формули-1 (16 825), однак Алонсо після Гран Прі Японії вже має на своєму рахунку 16 644 кола, отже іспанець випередив Рубенса Баррікелло (16 631).

Пілоту McLaren бракує 181 коло, щоб зрівнятись із рекордом, і на одне більше, щоб перевершити його.

Із лише чотирма гонками, які залишилися у сезоні 2018 року, та прощанням Алонсо із Формулою-1, завдання здається цікавим.

До листопада Алонсо має проїхати необхідну кількість кіл, оскільки загальна кількість кіл останніх чотирьох гонок сезону складає 253. Тобто, якщо іспанець фінішує в усіх чотирьох Гран Прі, він стане володарем рекорду – 16 897 кіл.

Що цікаво, Алонсо вже є лідером статистики за кількістю кілометрів – він проїхав за кар’єру у Ф1 83 266 кілометрів, Міхаель Шумахер – 81 208, а Дженсон Баттон – 80 863.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: