Формула-1. Гран Прі Мексики може зникнути?

Формула-1. Гран Прі Мексики може зникнути?

У мексиканському уряді вважають Ф1 завеликим тягарем для бюджету не дуже заможної країни

1 липня 2018 року новим президентом Мексики був обраний Андрес Мануель Лопес Обрадор, який під час церемонії інавгурації, що відбулася 1 грудня, оголосив про початок мирної трансформації країни, що призведе до припинення безкарності та корупції.

Він назвав неоліберальну політику попередників катастрофою для життя країни, згадав суперечливу реформу енергетики і сказав, що колись Мексика була самодостатньою, а тепер її потрібно відроджувати.

Таким чином, наразі у Мексиці є актуальною програма жорсткої економії, і в уряді нового президента готові позбавитися нехай і дуже популярних, але занадто дорогих для бюджету речей, таких як етап Формули 1.

Після вступу на посаду голови Національної комісії з питань спорту (Comisión Nacional del Deporte – CONAD), колишня спортсменка, олімпійська призерка у бігу на 400 метрів Анна Габріела Гевара звинуватила уряд у корупції та висловила твердий намір зупинити проведення Гран Прі Формули-1.

З іншого боку, слід зазначити, що метою проведення Гран Прі було залучення іноземних туристів та надходження у доларах.

Тобто, на думку мексиканського видання La otra opinión, твердження про політику жорсткої економії суперечать можливості надання робочих місць під час проведення Гран Прі Формули-1.

Найбільш яскравим прикладом суперечливості ситуації є те, що Гевара співпрацюватиме з колишнім мером міста Куаутітлан Іскайї, Віктором Естрадою Гарібаєм, який характеризується як урядовий корупціонер, що у часи на посаді мера незаконно збагатився завдяки зловживанням владою та коаліції з організованою злочинністю, через що у місті збільшилася соціальна нерівність.

До речі, Автодром імені братів Родрігесів приймає не лише Гран Прі Формули-1 – у січні тут відбудеться Гонка Чемпіонів, до того ж Мехіко прийматиме етап Формули Е.

Тим часом мексиканське видання El Universal наводить слова директора фірми-промоутера мексиканської гонки Ф1, Алехандро Соберона, що майбутнє етапу визначиться 28 лютого 2019 року.

Між іншим, мексиканець Серхіо Перес привітав Обрадора із вступом на пост президента. На своїй сторінці у Твіттері пілот Force India написав: «Я бажаю нашому новому президенту Обрадору успішної роботи на благо моєї країни – нехай переможе Мексика!»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: