Формула-1. Стало відомо, хто є головним претендентом на місце Гартлі у Toro Rosso

Формула-1. Стало відомо, хто є головним претендентом на місце Гартлі у Toro Rosso
Александр Альбон

Александр Альбон може дебютувати у Ф1 у наступному сезоні

Александр Альбон став головним претендентом на місце Брендона Гартлі та напарника Данила Квята у Scuderia Toro Rosso у 2019 році.

Тим не менш, англо-тайському пілоту спочатку доведеться розірвати чинну угоду на змагання у сезоні Формули Е 2018-19 років у складі Nissan.

Зрозуміло, що радник Red Bull Гельмут Марко веде переговори з Nissan щодо звільнення 22-річного гонщика від контракту, і що вже найближчими днями стане зрозуміло, чи він досягнув успіху.

У Nissan мають бути надзвичайно розчаровані через потенційну втрату пілота, з яким уклали контракт, і залишається лише спостерігати за розвитком переговорів.

Альбон зі своїм напарником по Nissan Себастьяном Буемі мав взяти участь у передсезонних тестах, що відбуваються цього тижня у Валенсії, однак у вівторок на трасі не з’явився.

Альбон вирішив продовжити кар’єру у Формулі Е приблизно під час Гран Прі Угорщини, коли з’ясувалося, що для нього не залишилося шансів потрапити до Ф1. Таким чином, він підписав багаторічну угоду з Nissan, чия команда Формули Е керується DAMS, командою, у складі якої він виграв чотири гонки Ф2 у 2018 році.

Однак подальші події на ринку пілотів, такі як рішення Даніеля Ріккардо перейти до Renault, що призвело до переходу П'єра Гаслі з Toro Rosso до Red Bull Racing, залишили команді з Фаенци небагато варіантів.

Red Bull підтримувала Албона у картингу та Формулі Renault, але після 2012 року відмовилася від нього. Однак із того часу, як англо-тайський пілот фінішував у сезоні GP3 2016 року другим після Шарля Леклера, він реабілітувався в очах Марко.

Якщо переговори пройдуть успішно, і перехід до Ф1 відбудеться, Альбон приєднається до своїх товаришів по Ф1 Джорджа Расселла та Ландо Норріса, що вже отримати місця у Ф1, у той час як Гартлі, який повернувся до програми Red Bull у середині 2017 року, залишиться поза гонками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: