Формула-1. З Williams піде керівник відділу ефективності машини

Формула-1. З Williams піде керівник відділу ефективності машини
Роб Смедлі

Роб Смедлі відпрацював у команді чотири роки

Керівник відділу ефективності машини Williams Роб Смедлі залишить колектив після сезону-2018.

Смедлі прийшов у Williams із Ferrari у 2014-му на створену посаду голови відділу ефективності машини. У команді розраховували відігратися після невдалого сезону-2013.

За Смедлі Williams двічі ставала третьою у Кубку конструкторів (у 2014-му й у 2015-му). Після цього Williams двічі посідала п'яте місце.

Смедлі сказав, що ще не вирішив, чим займеться далі. Williams не стала оголошувати, хто його замінить на посаді голови відповідного відділу, і вивчає можливі варіанти.

Роб піде з Williams після провального для команди сезону-2018. У травні колектив уже втратив Дірка де Бера й Еда Вуда, колишніх голову відділу аеродинаміки та головного конструктора відповідно.

Смедлі почав кар'єру в Ф1 17 років тому, коли прийшов у Jordan. У 2004-му він приєднався до Ferrari.

До Williams приєднався на тлі реструктуризації інженерного відділу. Він виконував свої обов'язки на командному містку під час гоночних вікендів, а потім став головним інженером з роботи на трасі під керівництвом тодішнього технічного директора колективу Пета Сімондса.

Потім його перевели на іншу посаду, яка включала у себе не тільки контроль за виступами команди під час гоночного вікенду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: