Формулу-1 знову виставлять на продаж?

Формулу-1 знову виставлять на продаж?
Чейз Кері, голова Liberty Media, та Берні Екклстоун
LAT Images

Не всі кроки Liberty Media виявилися вдалими

Правління Liberty Media у Формулі 1 відзначилося не лише позитивними моментами, але, можливо, і воно добігає кінця. Джерело свідчить, що американські власники серії шукають покупця, серед яких може виявитися й сам Берні Екклстоун.

Liberty Media завершила купівлю Формули-1 у 2017 році, заплативши 8 мільярдів доларів за придбання найпрестижнішої гоночної серії у світі.

Нові власники обіцяли покращення фінансового стану команд і збільшення аудиторії вболівальників, але не всі їхні кроки були зустрінуті із загальним схваленням.

До негативних моментів можна віднести зникнення грід-ґьорлз зі стартової решітки, невдале впровадження сервісу F1 TV, агресивне просування вуличних гонок на кшталт Гран Прі в Маямі, тоді як подальше майбутнє історичних трас на кшталт Сільверстоуна й Монци в календарі Ф1 залишається під питанням.

Серед позитивних наслідків – Формула-1 стала більш доступною у соцмережах, були зроблені кроки з поліпшення видовища на трасі. Задля цього впроваджено зміни в аеродинаміці у 2019 році, хоча ще невідомо, як вони спрацюють.

Liberty Media також не змогла залучити молодь до фанатської аудиторії (лише 14% вболівальників мають вік менше 25 років) та збільшити прибутки від цифрової продукції (у 2018 році вони склали лише 0,06% від загального прибутку Ф1).

Ресурс Johnwallstreet.com повідомив, що наразі в Liberty Media розглядають можливість як повного виходу з Формули-1 з продажем усіх акцій, так і залучення нових інвесторів зі зменшенням власної частки власності.

Одним із зацікавлених інвесторів називається колишній очільник Ф1 Берні Екклстоун – 88-річний бізнесмен тепер може повернути собі контроль над чемпіонатом світу за значно менші гроші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: