Глава російської федерації боротьби: «Жан Беленюк благав мене забрати його в Росію»

Глава російської федерації боротьби: «Жан Беленюк благав мене забрати його в Росію»

Михайло Маміашвілі заявив, що український борець греко-римського стилю хотів прийняти російське громадянство.

Срібний призер Олімпіади в Ріо-де-Жанейро український борець греко-римського стилю Жан Беленюк нібито "благав забрати його в Росію", заявив глава Федерації спортивної боротьби цієї країни Михайло Маміашвілі.

"Можна лити сльози, що у хлопчика, який в 14 кв.м. живе з мамою, російський розлючений ведмідь відняв медаль. Як він міг це зробити? Цей хлопчик кілька років тому благав мене забрати його в Росію, але я не пішов на це, тому що це був би виклик і було б багато розмов. Фінальна зустріч закінчилася з рахунком 9-2. Потрібен якийсь був наліт політизований. Я з повагою ставлюся до нього (Беленюка), але я знав, що Чакветадзе його повинен перемогти, що він сильніший нього. На даний момент спортсмен з РФ повністю себе реалізував і був краще готовий. Треба усім потиснути руки і також треба гідно приймати поразку", – заявив Мамиашвили.

Беленюк на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро став срібним призером, поступившись у фіналі у ваговій категорії до 85 кг росіянину  Чакветадзе при спірному суддівстві. Багато експертів вважають, що Беленюка засудили.

Раніше повідомлялося, що Беленюк сам відмовився від декількох пропозицій про зміну громадянства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: