Гран Прі Китаю. Кваліфікація. Феттель завоював поул, Райкконен - другий, Боттас - третій

Гран Прі Китаю. Кваліфікація. Феттель завоював поул, Райкконен - другий, Боттас - третій

У фінальному сегменті найкращу першу спробу виконав Райкконен

Себастьян Феттель у вирішальній спробі на мить випередив свого напарника з Ferrari Кімі Райкконена.

У першій частині кваліфікації найкращий час продемонстрував Себастьян Феттель на Ferrari - 1.32,171. На другому місці опинився його напарник Кімі Райкконен, який програв 0,3 секунди, а от інші фаворити програли досить багато.

Особливі проблеми могли виникнути у Даніеля Ріккардо на Red Bull. У третій практиці у нього відмовив двигун, але механіки продовжували роботу над болідом на старті кваліфікації.

Зрештою Ріккардо вистачило часу, щоб виконати одну спробу, яка була далекою від оптимальної, проте з 14-го місця пілот Red Bull пройшов до Q2.

Аутсайдерами першого сегмента були Sauber та Williams, проте друга десятка була дуже щільною - все могло статися. Зрештою пілотам цих команд не пощастило, а до них приєднався один із героїв Бахрейну П’єр Гаслі.

Його напарник із Toro Rosso Брендон Хартлі опинився на рятівному 15-му місці. Він випередив Сироткіна лише на 0,049 секунди.

У Q1 вибули Сироткін, Гаслі, Стролл, Леклер та Ерікссон. Зазначимо, що Леклер уперше випередив Ерікссона у кваліфікації.

На початку другого сегмента Ferrari та Mercedes з’явилися на Soft - чотири фаворити вже думали про гонку, для якої не дуже підходив старт на Ultrasoft. Цього разу найшвидшим був Райкконен (1.32,286), який випередив Феттеля на 0,1 секунди.

Пілотів Ferrari не змогли випередити навіть гонщики Red Bull, які були на Ultrasoft, а от Mercedes на Soft була позаду. Боттас та Хемілтон залишилися на трасі для другої спроби на Soft та трохи покращили час та позиції, що було дуже важливо, оскільки до них дуже близько були середняки на Ultrasoft.

Перед завершенням Q2 гонщики Ferrari з’явилися на гумі Ultrasoft, щоб «прикатати» гуму, а от пілоти Mercedes виїхали на повноцінні спроби знову ж на гумі Soft. Завдяки цьому Хемілтон вийшов на перше місце з результатом 1.31,914, а другим став Боттас. Гонщики Ferrari опинилися позаду, оскільки повернулися в бокси без другої спроби.

У групі середняків після першої спроби лідером був Кевін Магнуссен на Haas, який випереджав Ніко Хюлькенберга на Renault. Але другу спробу Магнуссе провалив і став лише 11-м - тобто не пройшов до Q3.

Покращили час Магнуссена той же Хюлькенберг, Ромен Грожан на Haas, Серхіо Перес на Force India та Карлос Сайнс на Renault. Сайнс випередив Магнуссена лише на 0,016 секунди, які визначили долю останньої путівки до Q3. У Q2 кваліфікацію завершили Магнуссен, Окон, Алонсо, Вандорн та Хартлі.

У фінальному сегменті найкращу першу спробу виконав Райкконен - 1.31,200. На проміжному другому місці опинився Феттель із відставанням у 0,161 секунди, а от Боттас та Хемілтон програли фіну більш ніж 0,4 секунди.

У другій спробі пілоти Mercedes розпочали без покращення часу Ferrari, а ті поїхали ще швидше! У підсумку Боттас та Хемілтон навіть не завершили спроби, тому за поул боролися лише Райкконен та Феттель. Тут вирішили деталі. Феттель узяв поул із перевагою у 0,087 секунди над Райкконеном!

Команда Red Bull зайняла «свій» третій ряд. У першій спробі кращим виявився Макс Ферстаппен, а Ріккардо поступався йому 0,1 секунди. У другій спробі Ферстаппен трохи збільшив свою перевагу.

У боротьбі середняків у першій спробі найкращим був Хюлькенберг, але був цікавий момент - Грожан на Soft програв йому лише 0,2 секунди.

Після других спроб Хюлькенберг залишився на сьомій позиції, а на восьму вийшов Перес, який проїхав лише одну спробу. Він випередив Сайнса та Грожана.

2_08

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: