Керівники Формули-1 готові силоміць нав’язати власний варіант регламенту на 2019 рік

Керівники Формули-1 готові силоміць нав’язати власний варіант регламенту на 2019 рік

Це відбудеться у тому випадку, якщо команди не узгодять одностайно нову версію правил

Гоночний директор Формули-1 Чарлі Вайтінг попередив, що FIA готова просунути власне бачення технічного регламенту серії 2019 року шляхом додаткових директив, якщо команди найближчим часом не зможуть одностайно узгодити кінцеву версію правил.

Команди проголосували за новий аеропакет, який запропонувала дирекція чемпіонату спільно з FIA для покращення обгонів, 30 квітня – в останній можливий день для змін у технічному регламенті на наступний рік.

З того часу була проведена низка нарад, на якій обговорювалися можливі «лазівки» та невідповідності – неминучі наслідки поспішності прийняття змін.
Наразі уточнена версія поправок готова, але, оскільки кінцевий термін внесення змін до регламенту сплив 30 квітня, необхідна згода всіх десяти команд, аби прийняти її.

«Ми доповнили правила, які були проголосовані, - розповів Чарлі Вайтінг. - Залишилось прийняти останні поправки. Ми отримали коментарі від кількох команд, і найближчими днями буде готовий фінальний варіант регламенту».

«Побачимо, чи задовольнить він усіх. Якщо ми не отримаємо одностайну підтримку цієї версії, то в нас є альтернативний план – прийняття кількох технічних директив, що допоможуть прояснити певні моменти, які декому можуть здаватися невизначеними», - додав він.

Вайтінг визнав, що технічні директиви не є ідеальним рішенням.
Деякі з команд, що голосували проти змін у регламенті, залишаються розчарованими подальшим процесом вдосконалення поправок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: