Команди Формули-1 визначилися, якими будуть двигуни у 2021 році

Команди Формули-1 визначилися, якими будуть двигуни у 2021 році

Команди Ф1 зустрілися у Парижі з FIA, власниками комерційних прав і потенційними новими постачальниками двигунів

Учасники чемпіонату світу з перегонів Формули-1 узгодили, якими будуть силові установки з 2021 року.

FIA опублікувала підсумки зустрічі, на якій узгодили формат силових установок, починаючи з 2021 року.

У Формулі-1 залишаться 1,6-літрові двигуни V6, буде використовуватися одна турбіна, приберуть для спрощення цілісної системи мотор-генератор MGU-H, а кількість обертів задля покращення звуку збільшиться на 3000 об/хв.

У наступні 12 місяців робота над уточненням деталей правил продовжиться. FIA повідомила, що розробка нових силових установок не буде дозволена, поки повністю не завершиться процес узгодження регламенту.

Пропозиція на 2021 рік включає той же гібридний двигун 1,6-л V6 турбо, але його оберти збільшаться на 3000 об/хв, щоб покращити звук моторів.

З метою спростити структуру силових установок, було вирішено відмовитися від теплового мотор-генератора MGU-H, а також будуть введені деякі наказові параметри, щоб обмежити витрати на розробки та не призвести до екстремальних конструкцій.

Розміри та вага однієї турбіни будуть обмежені, а також буде залучена стандартна батарея, у якій зараз зберігається енергія. Ще до цього був введений стандартний модуль з контролю електроніки.

Кінетичний мотор-генератор MGU-K стане потужнішим, а гонщики вручну зможуть використовувати додаткову енергію – подібно до системи KERS, яка була присутня у Формулі-1 у 2009 році.

Також у пілотів з'явиться можливість зберігати енергію декілька кіл, щоб використовувати її у тактичних цілях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: