Команди Харківської та Волинської областей виграли чемпіонат України з пляжного гандболу

Команди Харківської та Волинської областей виграли чемпіонат України з пляжного гандболу

Чемпіонат України з цього виду спорту серед жінок і чоловіків відбувся у Києві

Не всі медальні ігри виявилися напруженими. Зокрема, у чоловічому «бронзовому» фіналі, «Портовик» з Южного спокійно розібрався зі своїм опонентом БВУФК (Бровари) з рахунком 2:0.

А от жіноча гра за бронзу «Дніпрянка» (Херсон) – «Спартак» (Київ) була захопливою, повідомляє Асоціація пляжного гандболу України.

Перший сет впевнено виграли херсонські спортсменки з рахунком 19:12, а у другому «спартаківки» переломили хід зустрічі на свою користь – 20:17.

Таким чином вони перевели «розбірки» за третє місце у серію булітів. Тут вже поталанило «Дніпрянці». У підсумку – 2:1 (19:12; 17:20; 5:2).

У жіночому фіналі зустрічалися минулорічний чемпіон «Перша Столиця» (Харківська область) і «Галичанка» (Львів). У львів’янок не вистачило сил, і вони поступилися суперницям з рахунком 0:2.

Кульмінацією останнього ігрового дня та й всього чемпіонату став чоловічий фінал, так зване дербі між земляками, збірною Волинської області та командою з міста Нововолинська.

Героєм першого сету став 18-річний воротар команди з Нововолинська – Максим Лобчук, який зробив більше десяти сейвів і не залишив жодних шансів на перемогу волинянам – 18:6.

Другий сет пройшов у напруженій боротьбі, але тренер збірної Волинської області вніс корективи у дії своєї команди та переломив хід поєдинку – 16:14.

Попереду були буліти, перед останнім з яких рахунок був 4:3 на користь Волині. Проте Ігор Одіноков п'ятим булітом вивів свою команду вперед – 5:5. Після цього доля золотих медалей була у руках Андрія Чікіні, який не схибив і приніс своїй команді чемпіонство після річної перерви. А срібло дісталось теж волинянам із шахтарського міста Нововолинськ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: