Молода українська шаблістка виграла турнір з фехтування серед кадетів

Молода українська шаблістка виграла турнір з фехтування серед кадетів

Софія Головкіна виграла золото, а Максим Рощин задовольнився бронзою

У болгарській Софії завершився етап кадетського циклу серед спортсменів молодше 14-ти років з фехтування.

Українські шаблісти зуміли привезти відразу дві медалі з цього міжнародного турніру, інформує офіційний сайт Національної федерації фехтування України.
Софія Головкіна виграла золото. У груповому раунді фехтувальниця здобула чотири перемоги з чотирьох і стартувала у турі прямого вибування під п’ятим номером.

В 1/16 фіналу Головкіна обіграла місцеву фехтувальницю (15:4), опісля з аналогічним рахунком розібралася з представницею Греції, а у наступному етапі не зазнала проблем зі своєю співвітчизницею Аріною Рязановою (15:5).

У поєдинку за потрапляння у фінал українка вибила з боротьби перший номер посіву Аліссу Стефанеску з Румунії (15:11), а у вирішальному протистоянні здолала ще одну румунську шаблістку Марію Бадеа з рахунком 15:11.

Серед юнаків на п'єдестал пошани зумів піднятися українець Максим Рощин, який завоював бронзу.

Рощин вийшов з групи з п’ятьма перемогами в активі та почав виступ в «олімпійці» в 1/32 фіналу. Спочатку шабліст виявився сильнішим за грека (15: 7), далі з перевагою у два удари обіграв господаря доріжок (15:13), у 1/8 турнірної таблиці виграв у росіянина (15:8).

Потім Максим розібрався з болгарином Веселіном Веліковим (15:12), а у півфіналі українського шабліста зупинив румун Іонут Дуту. Поєдинок завершився перемогою румунського фехтувальника з перевагою в один удар - 15:14.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: