Олімпійську чемпіонку Ріо-2016 у марафоні дискваліфікували на чотири роки за допінг

Олімпійську чемпіонку Ріо-2016 у марафоні дискваліфікували на чотири роки за допінг
Джеміма Сумгонг

У крові кенійки Джеміми Сумгонг знайшли еритропоетин

Антидопінгове агентство Кенії дискваліфікувала бігунку Джеміму Сумгонг на чотири роки за порушення антидопінгових правил.

Як повідомляє портал Athletics.co.ke, у допінг-пробі 32-річної спортсменки, взятої поза змаганнями, був знайдений еритропоетин. Її дискваліфікація відраховується з квітня 2017 року.

Легкоатлетка заявила, що 23 лютого вона відвідала лікарню у Найробі через те, що у неї через позаматкову вагітність почалася кровотеча. Один з лікарів дав їй невідомі ліки та зробив переливання крові.

Однак у лікарні заявили, що документи, надані спортсменкою та підтверджують відвідування клініки, не є достовірними. Представники лікарні також стверджували, що еритропоетин не міг потрапити у кров Сумгонг, якщо їй призначали лікування від позаматкової вагітності, так як це не є стандартною практикою у таких випадках.

Зазначається, що дивним виглядає те, що спортсменка, яка є офіцером Збройних сил Кенії, не звернулася до військового госпіталю.

Беручи до уваги всі факти, Сумгонг була визнана винною у вживанні допінгу та дискваліфікована на чотири роки.

Сумгонг є переможницею марафонів у Лас-Вегасі та Роттердамі, а також другою призеркою змагань у Нью-Йорку та Бостоні. У 2016 році, крім олімпійського золота, вона виграла Лондонський марафон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: