Red Bull після 2020 року може залишити Формулу-1

Red Bull після 2020 року може залишити Формулу-1

Команда націлиться на Ле-Ман у разі відсутності перспектив у Формулі-1 після 2020 року

Red Bull може спрямувати свої зусилля на 24 години Ле-Ману разом із Aston Martin Valkyrie, якщо не побачить перспектив у Формулі-1 зразка 2021.

Red Bull з’явилась у Формулі-1 у 2005 році, коли придбала у Ford команду Jaguar, і домінувала у чемпіонаті протягом 2010-2013 років.

За ці роки команда здобула чотири титули чемпіона світу та чотири Кубки конструкторів.

В еру гібридних технологій, що розпочалась у 2014 році, австрійська стайня виграла лише 12 гонок. У 2019 році Red Bull стане заводською командою, адже замінить мотористів Renault на Honda, і спробує знову змагатися за титули.

Після завершення 2020 року Liberty Media прагне влаштувати революцію у Формулі-1 як комерційну, так і у правилах чемпіонату. Проте власники чемпіонату не змогли досягти підтримки у кардинальній зміні технічного регламенту.

Консультант Red Bull Гельмут Марко повідомив, що його команда не зацікавлена у тому, аби стати клієнтом, і натякнув, що Red Bull не триматиметься за Формулі-1 у разі кардинальних змін правил.

«У нас є угода до завершення 2020 року. Поки не буде остаточного регламенту на двигуни і Договору згоди, ані Red Bull, ані Honda остаточно нічого не вирішуватимуть. Проте, цього разу, безумовно, ми не будемо залежними від інших, як раніше, коли ми прохали інших, а усі заяви та обіцянки не виконувались», - зазначив він.

«Припинити участь у Формулі-1 – це варіант. Можливий перехід до інших гоночних серій. Поява гіперкарів у Ле-Мані може бути варіантом, враховуючи наявність у нас Valkyrie. Машина стала успішною. Усі автомобілі були продані. Це ще одна гарна опора для Red Bull Technologies», - додав Марко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: