Російська легкоатлетка використовувала паспорт української спортсменки, щоб виступати на міжнародних турнірах

Російська легкоатлетка використовувала паспорт української спортсменки, щоб виступати на міжнародних турнірах
Ксенія Савіна

Спортсменка багаторазово користувалася українським паспортом

Російська легкоатлетка Ксенія Савіна використовувала паспорт української спортсменки Галини Сишко, щоб виступати на міжнародних змаганнях.

Про це повідомляє «Матч ТВ».

Савіна і Сишко народилися і почали займатися легкою атлетикою в Криму. У 2011 році Сишко завершила кар'єру і перейшла на тренерську роботу. Савіна ж після анексії Криму Росією в 2014 році стала російською легкоатлеткою.

У 2015 році Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) була тимчасово позбавлена членства в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), через що російські спортсмени, які відповідають критеріям міжнародної федерації, до цього дня виступають на міжнародних стартах тільки в нейтральному статусі.

За інформацією «Матч ТВ», Савіна, щоб не отримувати міжнародний допуск від IAAF, багаторазово користувалася українським паспортом Сишко, з якою була добре знайома.

Під прізвищем Сишко за три роки вона виступила 11 разів.

«ВФЛА стало відомо про можливу підробку Савіною документів і про виступи за кордоном під чужим прізвищем і під прапором України ще в липні. Тоді ж дисциплінарна комісія ВФЛА ініціювала робочу перевірку обставин цієї справи. Далі ми отримали офіційний лист від Федерації легкої атлетики Криму, за яку виступає Савіна.

Тоді, в липні, вони провели власний розгляд, за результатами якого повідомили ВФЛА, що інформація про виступ Савіної під прапором України не підтвердилася. Про що вони нам і повідомили в цьому листі», - прокоментував ситуацію спортивний директор ВФЛА Андрій Крупорушніков.

У травні Савіна здала позитивну допінг-пробу на ЕПО. Відсторонена від змагань вона була у вересні, так як на протязі цих місяців проводилася перевірка проб за новою методологією. За цей час вона встигла за паспортом Сишко виступити на трьох турнірах в Бельгії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: