Ще п'ятьох російських спортсменів дискваліфікували за вживання допінгу

Ще п'ятьох російських спортсменів дискваліфікували за вживання допінгу
Фото: DELFI

Російські легкоатлети продовжують попадатися на мельдонію

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) оголосила на своєму офіційному сайті про дискваліфікацію на різні терміни за порушення антидопінгових правил п'ятьох спортсменів.

Вердикти були винесені на підставі рішення Російського антидопінгового агентства (РУСАДА).

Двоє з покараних попалися на препараті мельдоній, який широко застосовувався на пострадянському просторі й увійшов у список заборонених речовин майже три роки тому.

Позитивні тести на цю речовину після його заборони здали близько трьох сотень російських спортсменів. Більшість з них згодом були виправдані через те, що препарат довго виводиться з організму.

Тепер на мельдонію попалися метальниця молота Тетяна Качегіна (дискваліфікована на чотири роки) та бігунка Дар’я Творогова (два роки). Причому у першої, крім вищевказаної речовини, був виявлений цілий коктейль заборонених препаратів.

По чотири роки отримали метальниця молота Наталія Полякова за метенолон і бігун на довгі дистанції Сергій Котов за неявку на процедуру здачі проб.

Два роки дискваліфікації виписали штовхальниці ядра Яні Михайловій за наявність у пробі метілгексанаміна.

Нагадаємо, що російські легкоатлети з 2015 року не мають можливості виступати на міжнародних змаганнях під прапором своєї країни через дискваліфікацію ВФЛА внаслідок грандіозного допінгового скандалу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: