Сьогодні розпочнеться спецконфіскація майнових прав на футбольний клуб «Металіст» - Луценко

Сьогодні розпочнеться спецконфіскація майнових прав на футбольний клуб «Металіст» - Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Раніше власником футбольного клубу був олігарх-утікач Сергій Курченко

Сьогодні розпочнеться процедура спецконфіскації майнових прав на футбольний клуб «Металіст», який належить олігарху Сергію Курченку. Про це на спільному брифінгу із міністром юстиції Павлом Петренком заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Футбольний клуб «Металіст» буде належати не втікачам-клептократам, а харків’янам», - сказав Луценко.

За його словами, сьогодні Харківське відділення виконавчої служби проводить через суд рішення про повернення в державну власність ФК «Металіст», який належить олігарху Курченку.

Луценко нагадав, що це другий випадок спецконфіскації майна.

«Я хочу подякувати ГПУ і особисто Генеральному прокурору, що фахівці, слідчі, прокурори змогли на підставі чинного закону, досить складного, про спецконфіскацію домогтися в суді справедливості, отримати відповідний вирок і рішення про спец. Конфіскацію», - сказав міністр юстиції Павло Петреннко.

За його словами майнові права будуть намагатися повернути у державну власність якнайшвидше.

Зазначимо, що з 2016 року «Металіст» через фінансові проблеми припинив участь у Чемпіонаті України з футболу. До цього харків'яни займали місця в трійці призерів, регулярно виступаючи в Лізі Європи і навіть Лізі чемпіонів. Після розпаду клубу на його основі були створені дві команди, які брали участь у місцевих і аматорських змаганнях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: