Світові та європейські рекорди, встановлені до 2005 року, може бути анульовано

Світові та європейські рекорди, встановлені до 2005 року, може бути анульовано

Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій розгляне запропоновані поправки проектної комісії в серпні 2017 року

Багато світових та європейських рекордів у легкій атлетиці може бути переписано. Європейська легкоатлетична асоціація (EAA) на Раді в Парижі прийняла рекомендації проектної групи, яка займалася питаннями достовірності найвищих досягнень у цьому виді спорту. Висновки комісії було підтримано одностайно.

Висновок проектної групи буде направлено в IAAF, і над імплементацією нових правил з фіксації рекордів працюватиме вже дві організації.

Весь цей процес називається EAA радикальним. В підсумку він повинен глобально змінити список світових і європейських рекордів. Зокрема, всі найвищі досягнення, встановлені до 2005 року, може бути анульовано.

Під загрозою опиняються рекорди, встановлені датчанином Вілсоном Кіпкетерем на 800-метрівці (1997 рік – європейський рекорд), британцями Коліном Джексоном на 110 метрах з бар'єрами (1993 рік – європейський рекорд) і Джонатаном Едвардсом у потрійному стрибку (1995 рік – світовий рекорд ). Також зі списку досягнень можуть викреслити всі результати знаменитої Поли Редкліфф (європейські рекорди в бігу на 10 000 м, 15 км, а також у напівмарафоні і марафоні).

Всі рекорди легкоатлетів з НДР, ймовірно, також буде виключено, особливо з урахуванням того, що більшість з них було встановлено в той період, коли держава надавала підтримку розвитку допінг-системи в країні.

Зазначимо, що українські спортсмени є авторами кількох світових і європейських рекордів, встановлених до 2005 року. Серед них – Інеса Кравець (світовий рекорд у потрійному стрибку – 1995 рік), Юрій Сєдих (світовий рекорд у метанні молота – 1986 рік), Марія Пінігіна і Ольга Бризгіна (співавтори світового рекорду в естафеті 4х400 метрів – 1988 рік), а також Сергій Бубка (світовий рекорд у стрибках з жердиною на відкритих стадіонах – 1994 рік).

Всі зміни в списку світових рекордів має бути схвалено IAAF.

Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій розгляне запропоновані поправки проектної комісії в серпні 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: