У Фінляндії захотіли прийняти етап Формули-1 на трасі MotoGP

У Фінляндії захотіли прийняти етап Формули-1 на трасі MotoGP

В останній раз гонки Формули-1 на півночі Європи проводилися понад 40 років тому

У Фінляндії почали з'ясовувати, чи можна провести етап Формули 1 на автодромі Кюміринг, який з'явиться в календарі MotoGP у 2020 році.

Фінляндія - одна з найбільш успішних країн в історії Формули-1, яка подарувала світу чотирьох чемпіонів світу. Гонщики Фінляндії здобули на всіх 50 перемог - це п'ятий показник серед усіх країн.

Однак країна ніколи не приймала Гран Прі Формули-1Інший такий приклад - Нова Зеландія, де є свій чемпіон світу, але ніколи не було гонки Формули-1.

Компанія AKK Motorsport, що стоїть на чолі фінського автоспорту, почала досліджувати, чи може Фінляндія прийняти етап Формули-1 у найближчому майбутньому.

Зокрема, в компанії цікавляться, чи можна прийняти етап Формули-1 на автодромі Кюміринг, який із 2020 увійде в календар MotoGP.

У заяві керівництва автодрому сказано, що АКК подала заявку на фінансування свого дослідження з боку міністерства освіти і культури, щоб «створити реалістичний план заявки на проведення Гран Прі Фінляндії Формули-1».

Зараз у Формулі-1 виступають два фінських пілоти. Це Кімі Райкконен і Валттері Боттас, що ганяються за Sauber і Mercedes відповідно.

Спочатку планувалося, що Гран-Прі Фінляндії MotoGP буде проведений вже у 2019, але потім його перенесли на рік, бо автодром не був добудований вчасно.

Траса довжиною близько 4,2 кілометра розташована на південному сході Фінляндії, приблизно у 150 кілометрах від столиці країни Гельсінкі. Станом на цей момент автодром побудований, як стверджують, на 80 відсотків.

Прокладання траси й укладання асфальту будуть закінчені до червня 2019 року.

Щоб автодром мав можливість увійти в календар Формули-1, необхідно надання йому категорії FIA. Раніше, щоправда, це виключалося, оскільки в цьому випадку необхідні додаткові витрати.

В останній раз гонки Формули-1 на півночі Європи проводилися понад 40 років тому.

Швеція - єдина країна цього регіону, яка приймала етап Формули-1. Автодром Андерсторп приймав учасників чемпіонату з 1973 по 1978 рік.

Нещодавно йшли розмови про проведення Гран Прі Данії в Копенгагені, однак згодом від цих планів відмовилися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: