У Формулі-1 може дебютувати ще один Шумахер

У Формулі-1 може дебютувати ще один Шумахер
Мік Шумахер

Син Міхаеля Шумахера Мік близький до завоювання потрібної ліцензії

Цього року Мік Шумахер може заробити необхідні очки для отримання суперліцензії, що дозволяє йому вести перемовини з Toro Rosso щодо свого дебюту у Формулі-1 уже у 2019 році.

Син семиразового чемпіона світу Міхаеля Шумахера останніми місяцями здійснив справжній прорив у виступах у європейській Формулі-3.

Він невдало розпочав сезон, проте в останніх 10 гонках відсвяткував шість перемог, що дозволило йому впритул наблизитися до лідера чемпіонату Дена Тіктема, який є пілотом молодіжної програми Red Bull.

У Шумахера вже є 20 залікових очок із 40 необхідних для отримання суперліцензії, які він заробив у 2016-му, коли став другим у німецькому та італійському чемпіонатах Формули-4.

Якщо він завершить поточний сезон Ф3 у топ-3, то набере необхідні бали, які дозволять йому дебютувати у Формулі-1.

Успіхи Шумахера привернули до нього велику увагу. Як стало відомо, з ним розпочав перемовини консультант Red Bull Гельмут Марко, який в австрійському колективі керує справами молодих пілотів.

Не секрет, що Toro Rosso зараз шукає пілотів на наступний сезон. Великі шанси на повернення у команду є у Данила Квята, а ось Тіктем у будь-якому разі не зможе приєднатися до колективу, оскільки не матиме суперліцензії – навіть якщо виграє титул у європейській Ф3.

Шумахер зі свого боку розмірковує, чи варто йому пропускати виступи у Формулі-3 (яка замінить GP3) чи Формулі-2. Втім, у Red Bull вже є подібний досвід, коли вона запрошувала до себе Макса Ферстаппена.

Нідерландець провів лише один сезон у болідах з відкритими колесами, після чого дебютував у Формулі-1. У випадку з Шумахером ризиків буде менше, оскільки у 19-річного німця вже є чотири роки досвіду у молодіжних серіях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: