У Формулі-1 не виключили повторення «потрійних» етапів, але не у Європі

У Формулі-1 не виключили повторення «потрійних» етапів, але не у Європі

У майбутньому не можна виключати проведення етапів у три вікенди поспіль, але не на європейському континенті

У сезоні-2018 етапи у Франції, Австрії та Британії зайняли три вікенди поспіль. Такий напружений графік не дуже сподобався командам, чиї співробітники занадто втомлювалися.

У календарі наступного сезону таких «потрійних» етапів немає. Спортивний директор Формули-1 Стів Нільсен сказав, що у майбутньому вони ще можуть повернутися, але вже не у Європі.

Відповідаючи на запитання про «потрійні» етапи, Нільсен сказав: «Краще зробити це на етапах за межами Європи. У Європі у команд великі гостьові будиночки. Вони унікальні, але збирання і розбирання займають неймовірну кількість часу і людських ресурсів».

Нільсен пояснив, що з точки зору логістики командам це буде простіше зробити за межами Європи, хоча відстані до баз у цьому випадку більші.

«Здається, що у Європі зробити це простіше. Але насправді це набагато складніше, ніж на «виїзних» етапах. У Європі у цьому випадку необхідно враховувати час, який витрачається на збирання та розбирання «моторхоума», паркування вантажівок тощо. У Європі Ф1 потрібно близько 300 вантажівок. Ситуація набагато складніша, ніж на «виїзних» етапах», - пояснив він.

«Летіти туди, звичайно, значно далі. Але все можна упакувати в одну й ту саму кількість літаків. Формула-1 організовує переміщення вантажів команд, і на «виїзних» етапах організація цього процесу набагато простіша, ніж на європейських. Як не дивно, у цьому випадку вигідніші «виїзні» етапи, які набагато далі, але простіші в сенсі логістики», - підсумував Нільсен.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: