У Michelin подумують про повернення у Формулу-1

У Michelin подумують про повернення у Формулу-1

Компанія вивчає пропозицію від FIA

У Michelin не раз називали дві умови повернення у Формулу-1 – перехід на більш широкі колісні диски та конкуренція шинників.

Перша умова буде виконана у 2020-му – і французи розглядають можливість брати участь в оголошеному FIA конкурсі на постачання шин.

Згідно з його умовами, у 2020-му постачальник гуми повинен надати командам шини нинішньої розмірності – з 13-дюймовими дисками, і лише у 2021-му перейти на 18-дюймові диски.

У Pirelli такі шини вже є, їх не доведеться розробляти заново, а будь-якому іншому постачальнику доведеться розробити та виробити два види шин. Втім, Michelin це не лякає.

«Так, ми вивчаємо цю пропозицію. Перш за все, потрібно гарантувати, що обрані специфікації відповідають технологіям Michelin». - заявив представник компанії.

«Ми можемо створити гуму і на 13-дюймових дисках, але це додасть ще один рівень складності, який, на наш погляд, не має сенсу», - додав він.

У FIA не можуть просто продовжити контракт з Pirelli, не оголосивши про тендер на постачання шин. Але його умови явно сприяють перемозі Pirelli – якщо інші компанії не зможуть їх виконати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: