Українці здобувають золоті медалі юніорського ЧС з легкої атлетики

Українці  здобувають золоті медалі юніорського ЧС з легкої атлетики

Михайлу Кохану, Ярославі Могучіх та Владиславу Мазуру не було рівних на цих змаганнях

На чемпіонаті світу U18 з легкої атлетики, який триває у Найробі, українці виграли перші медалі. І відразу золоті.

Михайло Кохан  і Ярослава Магучіх  їхали до Кенії лідерами юнацького світового сезону. Саме вони були фаворитами у своїх видах і виправдали всі сподівання, які з ними пов’язували. І навіть більше!

Кохан у другій спробі метнув молот (5 кг) на 82,31 м, чим відразу відправив у нокаут суперників. Найближчого з них, Дамніта Сінгха з Індії, він випередив на 8,11 м. Наступна спроба Михайла також була за 80 метрів – 80,98 м. Наступні три не були результативними, проте на чемпіонстві українця це жодним чином не відобразилося. Богдан Потрус посів 13-те місце (64,07 м).

Другу золоту медаль Україні  принесла Ярослава Магучіх. Більше того, вона встановила рекорд чемпіонатів світу U18 зі стрибків у висоту – 1,92 м. Чемпіонський титул їй забезпечив стрибок на 1,87. Планку на висоті рекорду чемпіонату вона долала вже у ролі переможниці. І якщо з першого разу та не встояла, то у другій спробі, як і суперниці Ярослави, не змогла завадити українці зробити її перемогу ще яскравішою.

Золоту естафету українців у Найробі у Бидгощі підхопив Владислав Мазур. Учень Ігоря Лонського став чемпіоном Європи U23 зі стрибків у довжину і повторив найкращий результат європейського сезону серед молоді.

Вже у другій спробі Мазур показав переможні 8,04 м. А у заключній вже у статусі чемпіона максимально наблизився до цього результату – 8,03 м. Ігор Гончар – десятий (7,38 м).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: