Українка Беломоїна стала чемпіонкою Європи з маунтинбайку

Українка Беломоїна стала чемпіонкою Європи з маунтинбайку

Спортсменка з Луцька фінішувала з велосипедом в руці

Яна Беломоїна  стала чемпіонкою Європи з маунтинбайку в олімпійській дисципліні крос-кантрі. Українка здобула впевнену перемогу на альпійській трасі в італійському Дарфо-Боаріо-Терме.

24-річна спортсменка з Луцька була запрошена на старт першою, так як саме вона очолює рейтинг UCI в крос-кантрі. Дворазова учасниця Олімпійських ігор вирвалася в лідери вже на першому колі і поступово нарощувала свою перевагу. Шість кіл дистанції Яна на відміну від своїх суперниць проїхала безпомилково. Лінда Індерганд і Полін Ферран-Прево, які переслідували нашу велосипедистку, не обійшлися без падінь.

В результаті Беломоїна фінішувала з величезним запасом. На фініші нашій гонщиці навіть вручили український прапор, з яким трапився невеликий казус. Справа в тім, що стяг заплутався в колесах і заблокував заднє колесо. Яні довелося взяти байк в руки і фінішувати саме таким чином. Її підсумкове час 1:24:36.

5

6


23-річна швейцарка Лінда Індерганд, яка завоювала срібло, відстала від українки на 3 хвилини 25 секунд. Бронзу завоювала норвежка Гун-Рита Дахла, яка програла Яні 4:08.
Нагадаємо, що на торішньому чемпіонаті Європи Беломоїна не зуміла фінішувати. У 2013 році тоді ще 20-річна спортсменка вже ставала кращою на континенті, однак у віковій групі U-23. У 2015-му вона стала бронзовим призером дорослого чемпіонату світу.

У нинішньому сезоні Яна виграла два етапи Кубка світу - в Альбштадті і в Вальнорд, завдяки чому очолює загальний залік.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: