Українка Гаркуша стала шостою на чемпіонаті світу (U-20) з легкої атлетики

Українка Гаркуша стала шостою на чемпіонаті світу (U-20) з легкої атлетики
Дар'я Гаркуша

Дар'я змагалася у метанні диска

Єдиним фіналом у третій день чемпіонату світу U20 з легкої атлетики, у якому змагалися українці, був фінал з метання диска серед юніорок.

До заключної спроби Дар’я Гаркуша посідала восьме місце, але зуміла зібратися і додати до свого результату кілька сантиметрів, тим самим піднявшись на шосту сходинку (50,71 м).

Перемогла Олександра Ємільянова з Молдови (57,89 м), інформує офіційний сайт Федерації легкої атлетики України.

Боротьбу за медалі почали семиборки. Через отриману напередодні травму, після першого виду, бігу на 100 метрів, була змушена знятися зі змагань фаворитка чемпіонату Аліна Шух.

Натомість, для іншої українки, Дар’ї Діханової, змагання почалися досить вдало. У перших двох видах вона встановила особисті рекорди – 13,92 с з бігу на 100 метрів з бар’єрами та 1,74 м зі стрибків у висоту.

Дещо зіпсувало положення у турнірній таблиці штовхання ядра, де вона показала лише 10,25 м. Після цього виду Діханова перемістилася з сьомої на 14-ту сходинку.

На заключний вид першого дня, дистанцію 200 метрів, Діханова вийшла налаштована по-бойовому. Вона потрапила до одного забігу з однією з головних претенденток на перемогу у загальному заліку австрійкою Сарою Лаггер і поступилася їй лише однією сотою – 24,87 с.

Діханова перемістилася на 13-ту сходинку, трішки скоротивши відставання від суперниць.

Другий день змагань у семиборок почнеться зі стрибків у довжину, після чого вони виступлять у секторі для метання списа і з бігу на 800 метрів.

Дмитро Нікітін з результатом 2,15 м подолав кваліфікацію зі стрибків у висоту. А от Владислав Лавський залишився за межами фінальних змагань у Тампере.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: