В Формулі-1 попросили вболівальників придумати альтернативу штрафам на решітці

В Формулі-1 попросили вболівальників придумати альтернативу штрафам на решітці

В онлайн-спільноті F1 Fan Voice регулярно проводяться опитування, щоб виявити думку вболівальників

В останньому опитуванні сказано, що «дослідження, проведене Формулою-1, показує, що вболівальникам не подобається поточна система штрафів на решітці», тому виникло бажання «дізнатися вашу думку про деякі альтернативні варіанти».

Перед списком варіантів, серед яких є скорочення часу роботи гонщика у тренуванні, скорочення часу виступу у кваліфікації і навіть штрафні очки в особистий залік, уболівальникам пропонується врахувати наступні пункти:

будь-яка альтернатива має бути зрозумілою;
гонщик має тимчасово відчувати негативний ефект;
невиїзд на трасу у кваліфікації не має давати переваги;
фінансові покарання неприпустимі.

Зокрема, пропонується подумати над скороченням кількості доступних комплектів сліків на вікенд, а також над примусовим скороченням часу тренування для гонщика, який використав «зайві» компоненти мотора, - щоб у нього було менше можливостей підібрати оптимальні налаштування.

Також пропонується вивчити варіант із додаванням баласту на машину гонщика у кваліфікації, більш жорстке обмеження стосовно витрати палива і заборону використовувати DRS.

Інші варіанти - скорочення для команди часу роботи в аеродинамічній трубі, а також штрафні зупинки у боксах, які можна виконати в будь-який момент гонки.

Із приводу штрафних очок в особистий залік сказано: «Зверніть увагу, що за жодне інше порушення очки з гонщиків не знімають».

Також зазначено: якщо гонщик отримає штраф, який вже неможливо відбути, оскільки відповідна сесія вже пройшла, покарання переноситься на наступний етап.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: