Земляк: «ФЛАУ не має права нас відстороняти. Ніде немає такого свавілля »

Земляк: «ФЛАУ не має права нас відстороняти. Ніде немає такого свавілля »

Спортсменка не згодна зі своїм відстороненням від участі в чемпіонаті світу

Легкоатлетка з Рівного Ольга Земляк не може взяти участь в Чемпіонаті світу, який відбуватиметься у Лондоні. Відповідний лист про відсторонення від змагань вона отримала від Федерації легкої атлетики України. Про причину такого рішення не знає, та й взагалі його не розуміє.

- Я прошу надати якісь офіційні підтверджуючі документи. Адже Федерація не має право відстороняти спортсмена, - пояснює Ольга. – Це має право робити тільки IAAF (Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій, авт.).

Лист, за її словами, прийшов 2 серпня вранці від голови комісії юридичних проваджень ФЛАУ Фіделя Тимченка. Рівнянка намагалася додзвонитися до Федерації, але, як каже, їй відмовили надати офіційні документи.

Як зазначає спортсменка, Чемпіонат світу є для неї чи не найважливішими змаганнями в житті. 

- Це робота, пройдена мною та моїм тренером, починаючи з 2011 року, коли я вийшла на хороший рівень і весь час виступала за збірну України та приносила медалі, - каже Ольга. 

Змагання в Лондоні, до речі, мають відбутися з 4 по 13 серпня.

Ольга Земляк також звертатиметься за юридичною підтримкою. Просить долучитися медіа. У відчаї згадує випадки, коли українські спортсмени відмовляються від українського громадянства.

- А потім вони питають – чому спортсмени переходять в інші країни? Тому що Федерація робить все для цього – щоб ми її кидали. Ніде немає такого «безпрєдєла», як у легкій атлетиці, - наголошує Ольга.

Також спортсменка не виключає можливості подання до суду. Сьогодні об 11-ій годині на прес-конференції у Рівному легкоатлетка  дасть розгорнутіші пояснення з цього приводу. 

Ольга Земляк – чемпіонка Європи 2012 року, бронзова призерка Олімпіади-2012, срібна призерка Чемпіонату Європи 2014 року в Цюриху, фіналістка Олімпійських ігор в Ріо, срібна призерка командного чемпіонату Європи в Ліллі, заслужений Майстер спорту України.

На сайте ФЛАУ офіційно повідомили, що Ольга Земляк та Олеся Повх відсторонені від участі в Чемпіонаті світу. Як пояснюється, виконком Федерації легкої атлетики України, ухвалив рішення виключити зі складу офіційної делегації для участі в Чемпіонаті світу атлеток та їхніх тренерів у зв`язку з порушенням проти них дисциплінарних проваджень ІААФ.

Проте, як зазначила Ольга у Фейсбук, дисциплінарне провадження від IAAF до цього часу не надається.


.png_01

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: