Формула-1 повертається до регламенту 1959 року

Формула-1 повертається до регламенту 1959 року

Новий технічний регламент може набути чинності вже до 2021 року

Власники Формули-1 із компанії Liberty Media продовжують оптимізувати регламент  чемпіонату - як технічний, так і спортивний. 

Так, на зустрічі учасників Стратегічної групи Формули-1 у середу прозвучала ідея давати очки не за перші десять місць на фініші, як зараз, а за всі 20, або за 15 - в якості компромісу.

З сезону-2010 залікова зона розширена до перших десяти місць на фініші. Власник Force India Віджей Малья розповів, що найближчим майбутнім залікову зону можуть розширити до 20 місць.

Малья сказав: «Вони вивчають, чи потрібно давати очки за всі 20 місць, - розповів Малья. - У цьому випадку кожен, хто фінішував, заробить очки. Останній, хто фінішував, отримає одне очко. Інша пропозиція - збільшити залікову зону до 15 місць. Все це обговорюється».

Одне з найбільш очевидних пояснень доцільності змін - бажання підвищити значущість боротьби за місця за межами топ-10. Є, щоправда, альтернативна думка, прихильники якої стверджують, що поточна система є оптимальною.

З цього приводу Малья сказав: «Справа у тому, що той, хто може фінішувати у топ-10, демонструє певну ознаку якості. Нова система нівелює це, якщо давати очки навіть тому, хто фінішував останнім. Коли ми добре виступаємо, всі мої друзі кажуть: вітаємо, ще один фініш у топ-10. Топ-10 сама по собі є досягненням».

«Ніхто ж не припиняє атакувати межі можливого тільки тому, що не потрапляє у топ-10 і не отримує очок. Тому виникла пропозиція розширити залікову зону до 15 місць. Звичайно, дебати ще будуть. Це базується на дослідженнях, які вже проведені», - продовжив він.

Також є пропозиція повернути очко за найшвидше коло в гонці - вперше з 1959 року.

«Ми завжди обговорюємо це, - додав Малья. - І чи треба давати очко за поул? Ці думки вирують у повітрі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: