Чумак про ймовірні причини обшуку в НАБУ, який хоче провести ГПУ

Чумак про ймовірні причини обшуку в НАБУ, який хоче провести ГПУ

НАБУ користується для прослуховування технічними можливостями СБУ, представники якої можуть проходити у корупційних справах

Між НАБУ і СБУ може виникнути конфлікт інтересів через можливості прослуховування, так як по лінії Антикорупційного бюро можуть проходити офіцери і керівництво Служби безпеки, яка і надає технічні можливості для цього прослуховування.

Таку думку у «Вечірньому праймі» на телеканалі «112 Україна» висловив народний депутат Віктор Чумак.

«НАБУ і зараз має право це робити, але вони це роблять на технічних можливостях СБУ. І тут є конфлікт інтересів. Якщо НАБУ треба проводити якісь оперативно-слідчі дії, зняття інформації з каналів зв'язку щодо керівництва СБУ, офіцерів СБУ, це їх клієнти, то можливий витік інформації», -  сказав Чумак.

Нагадаємо, Антикорупційний комітет Ради схвалив законопроект, який дозволяє Національному антикорупційному бюро (НАБУ) вести самостійне прослуховування каналів зв'язку.

Зазначимо, раніше стало відомо, що, за словами директора НАБУ Артема Ситника, отримання НАБУ права на самостійне прослуховування є однією із вимог Міжнародного валютного фонду. На даний момент таку можливість мають тільки Національна поліція і СБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: