П'ять років умовно Навальному: вовчий білет на участь у виборах?

П'ять років умовно Навальному: вовчий білет на участь у виборах?
Олексій Навальний

Засновник «Фонду боротьби з корупцією» і «опозиціонер» Олексій Навальний засуджений у «справі «Кіровлісу» до 5 років умовно

У Росії Ленінський райсуд Кірова визнав політика Олексія Навального і підприємця Петра Офіцерова винними у розтраті 16 мільйонів рублів ФГУП «Кіровліс». Про це повідомляють російські ЗМІ.

Він засудив Навального до п'яти років позбавлення волі умовно, Офіцерова — до чотирьох років умовно. Крім цього, Навальний і Офіцерів повинні будуть сплатити штрафи по 500 тисяч рублів. Навальний вже заявив про намір оскаржити вирок. Навальний і Офіцеров свою провину не визнали та просили суд їх виправдати.

Слідство вважає, що Навальний і Офіцеров примусили держпідприємство «Кіровліс» продати за заниженою ціною Вятській лісовій компанії (ВЛК) 10 тисяч кубометрів лісу на суму 16 мільйонів рублів. Потім ВЛК, яку створив Петро Офіцеров, перепродала продукцію з націнкою. Обвинувачені свою провину заперечували і казали, що придбали продукцію на підставі договору за 15,5 млн рублів, а потім реалізували покупцям за 17 млн рублів. Зазначається, що вирок вступить в силу після апеляції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: