Смертоносна хвиля цунамі в Індонезії потрапила на відео

Смертоносна хвиля цунамі в Індонезії потрапила на відео

У результаті цунамі загинули більше 380 людей

Більше 380 людей загинули Індонезії через цунамі, яке викликав землетрус магнітудою 7,5. Від хвиль висотою до трьох метрів найбільше постраждало місто Палу в провінції Сулавесі.

На відеоролику очевидців видно, як хвиля змітає кілька будівель і величезну мечеть. Також видно людей, які тікають і кричать від жаху.

У місті продовжують відчуватися підземні поштовхи, що послідували за основним землетрусом.

Рятувальні операції тривають, але їхнє проведення ускладнюється відсутністю електрики. Основну дорогу в Палу заблокував зсув. Знесений також головний міст в місті.

«Багато тіл на береговій лінії»

За даними індонезійського Управління з надзвичайних ситуацій, наразі відомо про 384 загиблих, але ця цифра, швидше за все, не остаточна.

Постраждали не менше 540 людей.

«Багато тіл знайшли на береговій лінії через цунамі, але точна кількість все ще невідома», - розповів представник Управління з надзвичайних ситуацій Сутопо Пурво Нугрохо агентству Reuters.

«Вчора небезпека зросла, але люди продовжували займатися своїми справами на березі - замість того, щоб відразу втекти. Вони й стали жертвами», - пояснив він в ході брифінгу.

За його словами, хвиля тягнула з собою машини, дерева та навіть будинки, й зметала все на своєму шляху.

Попередження

Землетрус стався неподалік від острова Сулавесі на глибині 10 кілометрів близько шостої вечора за місцевим часом, повідомила Геологічна служба США.

Після цього було поширене попередження про цунамі, що насувається.

За годину його скасували.

Це викликало критику на адресу метеорологічної служби Індонезії, але її керівництво стверджує, що хвиля вдарила, коли попередження ще було в силі.

«Ситуація хаосу, люди бігають по вулицях, будівлі зруйновані. Один корабель винесло на берег», - розповідає Двікоріта Карнаваті, глава метеорологічного і геофізичного відомства Індонезії.

У 2004 році біля берегів Суматри стався потужний землетрус магнітудою 9,1. Тоді загинуло близько 226 тисяч осіб на берегах Індійського океану і понад 120 тисяч - в Індонезії.

Землетруси - часте явище для Індонезії, оскільки країна знаходиться на тихоокеанському вулканічному вогняному кільці, де сходяться тектонічні плити, що призводить до частих землетрусів й вулканічної активності.

У цій області нараховується понад 130 діючих вулканів - більше половини активних світових активних вулканів над рівнем моря.

Влітку в результаті декількох підземних поштовхів на курортному острові Ломбок і на сусідній Сумбаві загинули 550 осіб. Ще 1500 осіб постраждали. Через сильні руйнування близько 400 тис. місцевих жителів змушені були залишити дім.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: