Темний бік Мін'юсту: імперія юриста Курченка

Темний бік Мін'юсту: імперія юриста Курченка

Павло Петренко збрехав, що не знає юриста, якого називають «смотрящим» за Мін’юстом

Міністр юстиції Павло Петренко тричі повідомляв, що не знайомий з юристом Андрієм Довбенком, якому приписують значний вплив на Мін’юст. Натомість журналісти з’ясували, що Петренко особисто представляв Довбенка у 2015 році майбутнім керівником Департаменту виконавчої служби.

На цій зустрічі, що відбувалася в приміщенні Мін’юсту, були присутні й інші кандидати на керівні посади в Міністерстві. Факт офіційної зустрічі за участю Петренка і Довбенка програмі підтвердили двоє інших її учасників. Хатія Шелія, експерт з питань виконавчого провадження (Грузія) та Агія Загребельська, екс-заступниця голови Державної виконавчої служби.

У подальшому Довбенка все ж не призначили у Мін’юст. За однією з версій, через репутаційні ризики. Адже раніше юрист працював у т. зв. департаменті «Сєдова-Довбенка» групи СЄПЕК Сергія Курченка, младоолігарха часів Януковича.

Але з 2015 року Довбенко все ж отримав вплив на Міністерство справедливості. Йому приписують кадрові призначення на ключові посади та вирішення питань в інтересах своїх клієнтів. За підрахунками програми «Наші гроші», протягом 2015-2017 рр. у центральному апараті Міністерства юстиції та в підконтрольних йому держпідприємствах керівні посади отримали щонайменше п’ять товаришів Андрія Довбенка.

Друзі «сірого кардинала» зайняли крісла у Департаментах реєстрації і нотаріату, виконавчої служби та ДП «СЕТАМ», яке торгує арештованим майном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: