Том Круз став першим актором, що заради фільму стрибнув з висоти 10 кілометрів: відео

Том Круз став першим актором, що заради фільму стрибнув з висоти 10 кілометрів: відео

Для здійснення стрибків Круз виконував вісім стрибків на день

Американський актор Том Круз став першим артистом, який заради зйомок фільму виконав стрибок HALO з літака. Про це йдеться у відповідному відео, знятому з-за лаштунків, у якому показано підготовку актора до стрибка.

Члени команди по підготовці розповіли, що є багато ризиків при здійсненні такого стрибка. Один з них – це гіпоксія, яку дуже важко самому відчути, адже людина буквально втрачає розум від недостачі кисню.

Стрибок Круз виконував у спеціально розробленому шоломі. Для його виконання актор тренувався на спеціально побудованому вітровому генераторі, стверджується, що це найбільший з коли-небудь побудованих таких пристроїв. Також актор виконував тренувальні стрибки, в тому числі з C-17, загалом по вісім на день.

Стрибок був виконаний для зйомок фільму «Місія нездійсненна: Фолаут». Цей американський шпигунський бойовик є шостою частиною серії фільмів «Місія нездійсненна».

У випадку здійснення затяжного стрибка за методом HALO (High Altitude Low Opening) парашутисти залишають літак на дуже великій висоті (10-11 км), вільно падають, розкривають парашути на малій висоті і приземляються. Цю техніку коммандос SAS освоїли в середині 1960-х років.

Десантування за методом HALO є досить ризикованим. Парашутисти виявляються під впливом гіпервентиляції і барометричного удару, викликаного низьким атмосферним тиском на великих висотах. Велику небезпеку створює крижаний вітер, що виникає при падінні зі швидкістю 192 км / год. Висотомір і прилад нічного бачення можуть покритися льодом, а коли вільно падаючий парашутист пробує їх очистити, то нерідко він втрачає стабільність. Зсув центру ваги може привести до неконтрольованого обертанню, що веде за собою фатальні наслідки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: