Акіхіто виступив з останньою прес-конференцією в якості імператора

Акіхіто виступив з останньою прес-конференцією в якості імператора

Імператор Акіхіто: Важливо не забувати незліченні життя, втрачені у Другій світовій війні

Акіхіто сказав, що він має намір здійснювати свої обов'язки до відречення

У неділю імператору Японії Акіхіто виповнилося 85 років.

Напередодні свого дня народження він виступив перед журналістами. Так як в наступному році Акіхіто повинен буде відректися від престолу, це була його остання прес-конференція в якості імператора.

Імператор сказав, що після вступу на трон він проводив свої дні в пошуках того, якою має бути роль імператора, який відповідно до конституції Японії є символом держави.

Акіхіто сказав, що він має намір здійснювати свої обов'язки в цій якості і, що він повинен продовжувати думати над цим питанням, виконуючи свої поточні обов'язки до дня зречення від престолу.

Розмірковуючи про життя в післявоєнну епоху, імператор згадав Битву за Окінаву і багато труднощів, з якими зіткнулися мешканці цієї префектури.

Імператор сказав, що «ми вважаємо своїм обов'язком продовжувати думати про жертви, які за багато років понесли жителі Окінави, і що це зобов'язання не зазнає змін в майбутньому».

Потім, іноді з тремтінням в голосі, імператор вимовив: «Я вірив, що важливо не забувати незліченні життя, втрачені у Другій світовій війні і пам'ятати, що мир і процвітання післявоєнної Японії були побудовані завдяки численним жертвам і невпинним зусиллям японського народу, і в точності передати цю історію тим, хто народився після війни». Як сказав імператор, він глибоко задоволений тим, що період Хейсей (девіз правління імператора Японії Акіхіто з 1989 року – ред.) завершується без війни в Японії.

Нагадаємо, японська принцеса Масако зізналась, що відчуває себе невпевнено, коли йдеться про те, що вона має стати імператрицею, проте, обіцяє робити все від неї залежне, щоб служити народу Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: