ЦРУ запобігло терактам у Росії: Путін подякував Трампу

ЦРУ запобігло терактам у Росії: Путін подякував Трампу

Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США передало російським колегам інформацію, яка допомогла запобігти вибухам в Санкт-Петербурзі. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на прес-службу президента РФ.

Як уточнили в Кремлі, в неділю ввечері з ініціативи російської сторони відбулася телефонна розмова президента Росії Володимира Путіна з президентом США Дональдом Трампом.

«Президент РФ подякував своєму американському колезі за передану Центральним розвідувальним управлінням (ЦРУ) США інформацію, яка допомогла вийти на слід, виявити і затримати групу терористів, які готували вибухи в Казанському соборі Санкт-Петербурга, а також в інших людних місцях міста», - відзначили в прес-службі.

Отримана від ЦРУ інформація, зазначив президент РФ, виявилася достатньою для виявлення, розшуку і затримання злочинців.

Путін попросив Трампа передати слова подяки директору ЦРУ і оперативним співробітникам американської розвідки, які отримали цю інформацію.

Президент РФ запевнив главу американської адміністрації, що «російські спецслужби при отриманні інформації, що стосується терористичних загроз щодо США і їх громадян, безумовно і негайно передадуть її американським колегам по партнерським каналам, як це завжди робилося і раніше», підкреслили в прес-службі.

Раніше п'ятеро фігурантів справи про тероризм були заарештовані в Петербурзі: 15, грудня був заарештований Євген Єфімов, який повідомив суду, що незаконно виготовляв вибухові речовини, щоб 17 грудня 2017 року підірвати Казанський собор. На наступний день такий же запобіжний захід було обрано щодо його спільника Антона Кобця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: