Екс-президента Вірменії звинуватили у поваленні конституційного ладу

Екс-президента Вірменії звинуватили у поваленні конституційного ладу
Другий президент Вірменії Роберт Кочарян

Обвинувачення екс-президенту висунули у межах кримінальної справи про події 1 березня 2008 року

Другого президента Вірменії Роберта Кочаряна звинуватили у поваленні конституційного ладу у справі про розгін демонстрації 1 березня 2008 року в Єревані після президентських виборів.

Відповідне обвинувачення екс-президенту висунули у межах кримінальної справи про події 1 березня 2008 року, розслідуваної Спеціальною слідчою службою (ССС), повідомляє «Радіо Азатутюн».

До суду загальної юрисдикції Єревана подали клопотання про обрання запобіжного заходу Кочаряну у вигляді арешту.

Сам же обвинувачений в інтерв'ю телеканалу «Еркір медіа» заявив, що пред'явлене йому обвинувачення не має ніякого відношення до дійсності, є надуманим, сфабрикованим і має політичний підтекст.

Після зміни влади, яка сталася в країні у квітні-травні 2018 року, новий глава ССС Сасун Хачатрян в кінці червня заявив, що у його відомства є політична воля для того, щоб розкрити справу «1 березня».

3 липня ССС заявила про нові викриття у цій справі, зокрема, про те, що колишнього міністра оборони Мікаела Арутюняна притягнули як обвинуваченого у справі «1 березня», йому пред'явили звинувачення та оголосили у розшук. Суд ухвалив рішення про заочний арешт Арутюняна.

Нагадаємо, 1 березня 2008 під час масових акцій протесту, які спалахнули після президентських виборів 2008 року, на яких перемогу здобув Серж Саргсян, відбулися зіткнення між силовикам і учасниками акцій. Рано вранці 1 березня 2008 року поліцейські напали в Єревані опозиційних демонстрантів, які висловлювали свій протест проти офіційних результатів президентських виборів. Пізніше в той же день на площі біля пам'ятника Олександру Мяснікяну і в її околицях між протестуючими і силовиками відбулися зіткнення, в результаті яких 10 осіб загинули, сотні отримали поранення. Через 10 років після цих кривавих подій обставини загибелі 10 жертв все ще залишаються нез'ясованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: