Горбачов прокоментував вихід США з ядерної угоди з Росією

Горбачов прокоментував вихід США з ядерної угоди з Росією
Колишній президент СРСР Михайло Горбачов

На думку Горбачова, вихід із договору «зробить марними всі зусилля керівників СРСР і самих США для досягнення ядерного роззброєння»

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов, який у 1987 році разом із президентом США Рональдом Рейганом підписав Договір про скорочення ракет середньої і малої дальності, назвав помилкою наміри США його розірвати.

Про це повідомляє «РБК».

На думку Горбачова, вихід із договору «зробить марними всі зусилля керівників СРСР і самих США для досягнення ядерного роззброєння».

«Якщо США не знають, що треба робити, я можу їм підказати. Треба відмовитися від хвороби, яка носить назву «прагнення до невиконання підписаних договорів і угод про ядерне роззброєння», заявив Горбачов.

Він також закликав інші країни не підтримувати рішення Вашингтона.

Нагадаємо, напередодні Трамп оголосив про вихід США з ядерної угоди з Росією.

За словами, Трампа, Росія порушує угоду вже «протягом багатьох років».

Раніше ЗМІ припускали, що про плани США щодо виходу з договору повідомить помічник президента з питань національної безпеки Джон Болтон. Він приїхав до Росії з візитом 21 жовтня.

Як відомо, Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності був підписаний в 1987 році генеральним секретарем ЦК КПРС Михайлом Горбачовим і президентом США Рональдом Рейганом.

Угода забороняє сторонам виробництво балістичних і крилатих ядерних ракет наземного базування дальністю від 500 до 5500 км, а також їх випробування і розгортання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: