ЄС вимагає від Британії більше поступок у процесі Brexit

ЄС вимагає від Британії більше поступок у процесі Brexit

І Тереза Мей, і керівник Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодилися із необхідністю активізувати переговори

Понеділковий візит Терези Мей до Брюсселя не дав необхідних результатів. Відразу по завершенню робочого обіду країни ЄС, в тому числі і такі як Нідерланди, чітко заявили про те, що офіційний Лондон має чітко сформулювати свою позицію, яким чином Велика Британія буде врегульовувати всі фінансові питання після того, як вийде із ЄС. Мова в тому числі іде і про внесок до бюджету європейського інтеграційного об’єднання.

При цьому і Тереза Мей, і керівник Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодилися із необхідністю активізувати переговори.

Міністр закордонних справ Нідерландів, як пише Reuters, у вівторок чітко заявив про необхідність відчутного прогресу за всіма питаннями порядку денного в переговорах щодо виходу Великої Британії із ЄС. Також Берт Кундерс розраховує на те, що в Лондоні зрозуміють, що поки іще зберігається можливість почати новий етап переговорів (він стосуватиметься торгового режиму) у грудні 2017 року.

Головний переговірник від ЄС із питань виходу Великої Британії напередодні засідання керівників МЗС країн ЄС у Люксембурзі був доволі стриманий у своїх ремарках, відзначивши лише необхідність обом сторонам прискорювати процес переговорів. Представник Фінляндії відзначив той факт, що 27 країнам ЄС вдається мати більш консолідовану позицію з питань виходу Великої Британії із панєвропейського інтеграційного об’єднання.

При цьому лідери ЄС готові на саміті цієї п’ятниці розглянути ідею перехідного періоду у відносинах із Великою Британією після завершення процесу виходу. Хоча в попередній заяві за результатами саміту лідери ЄС планують чітко заявити, що поки іще не настав час переходити до наступного етапу переговорів. Зі свого боку частина членів Консервативної партії Великої Британії виступає за припинення переговорів, якщо на саміті лідерів ЄС Лондон не отримає поступок у питанні виходу країни із блоку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: