Євродепутати закликали Amazon заборонити продаж товарів із символікою СРСР

Євродепутати закликали Amazon заборонити продаж товарів із символікою СРСР
У листі згадуються нелюдські умови проживання, примусова праця в СРСР

Автори звернення відзначають, що подібна символіка ображає жертв радянського режиму

27 депутатів Європарламенту закликали інтернет-рітейлер Amazon вилучити з продажу речі з радянською символікою. У відкритому листі до засновника Amazon Джеффа Безоса, поширеному 16 листопада, мова йде про футболки та інший одяг із зображенням серпа і молота або написом «СССР», а також про радянські прапори і пам'ятні речі.

Автори документа відзначають, що подібна символіка ображає жертв радянського режиму, число яких оцінюється більш ніж в 60 мільйонів чоловік. У листі згадуються нелюдські умови проживання, примусова праця, а також голод і фізичне насильство, з якими зіткнулися понад 10 млн осіб, депортованих в табори.

«Терор і нелюдяність радянського режиму торкнулися майже кожної родини в раніше окупованих країнах», йдеться в документі. «Трагічні наслідки цих дій відчуваються досі», - стверджують євродепутати.

Укладачі відкритого листа підтримують рішення німецького виробника спортивних товарів Adidas, який в травні 2018 припинив продаж речей з символікою СРСР. У вересні американська мережа супермаркетів Walmart пообіцяла вилучити з продажу одяг з такою символікою після запитів депутатів Литви, Латвії та Естонії, а також посла США в Литві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: