Кількість жінок і дітей в «Ісламській державі» серйозно недооцінюється - дослідження

Кількість жінок і дітей в «Ісламській державі» серйозно недооцінюється - дослідження

Репатріанти із зони конфлікту представляють особливо загрозу

Відповідно до доповіді King’s College London, на яку посилається видання The Guardian, кількість жінок і дітей, які мали зв’язки із «Ісламською державою» і тепер можуть повернутися до Великої Британії, серйозно применшена.

За оцінками британського університету із 41490 іноземців, які із 2013 року приєдналися до «Ісламської держави», 4761 (13%) це жінки і іще 4640 (12%) це діти та підлітки. 850 осіб із майже 42,5 тисяч іноземців в Ісламській державі, прибули із Великої Британії – жінки і діти складають 195 осіб. На сьогодні за оцінками 425 британців, які були в складі ІД, повернулися назад. Проте достеменно відомо, що повернулися лише 2 жінки і 4 дитини.

Такі особи, які повертаюся із зони конфлікту можуть представляти особливу загрозу. Мова йде про жінок, які отримали базові навички щодо використання озброєння. При цьому по мірі розвитку конфлікту «Ісламська держава» все активніше залучала жінок до воєнних дій. Минулого року поліція Великої Британії зірвала теракт на Британський музей в Лондоні. Цього ж року було викрито угруповання терористів-жінок, які були безпосередньо зв’язані із ІД.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: