Лідери ЄС знову не дійшли згоди щодо міграційної політики

Лідери ЄС знову не дійшли згоди щодо міграційної політики
Саміт ЄС, 14 грудня 2017 року

28 країн Євросоюзу вже кілька років не можуть дійти згоди щодо низки питань, що стосуються проблем біженців

Учасники саміту Євросоюзу, який триває 14-15 грудня в Брюсселі, не зуміли досягти прогресу в обговоренні міграційної політики. Про це повідомила після закінчення першого дня зустрічі в ніч на п'ятницю, 15 грудня, канцлер ФРН Ангела Меркель.

«З цього питання позиції не змінилися», - заявила вона. Меркель підкреслила, що перед європейськими політиками стоїть «чітке завдання» до червня 2018 року продовжувати роботу над вирішенням цієї проблеми.

У той же час Меркель повідомила про певний прогрес у справі захисту зовнішніх кордонів ЄС, зокрема завдяки угодам з Туреччиною і співпраці з Лівією. Однак, за її словами, тут необхідна «внутрішня солідарність». Канцлер ФРН сказала також, що незадоволена «простою констатацією» того, що існуючі до цих пір варіанти вирішення міграційної проблеми не спрацювали.

28 країн Євросоюзу вже кілька років не можуть дійти згоди щодо низки питань, що стосуються проблем біженців. Спори в першу чергу викликає питання, як в разі нової міграційного кризи допомогти державам, які візьмуть основну масу біженців. Єврокомісія і деякі країни, включаючи Німеччину, виступають за такий варіант перерозподілу, який включав би в себе обов'язок приймати біженців, щонайменше, при різкому збільшенні їх потоку. Однак Польща, Угорщина і Чехія відкидають будь-яку форму примусу в цьому питанні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: